Kati és Tomi Ausztráliából

Sunday, November 16, 2008

Buvarkodas - Shark Alley

Sziasztok!

Ujabb elmenyt pipaltam ki tegnap vegenincs listamrol. Tortent ugyanis, hogy egy kis csoprttal lemerultunk a kozelben levo Shark Alley nevu helyen (terkepen piros potty) es ezzel sikerult teljesiteni a PADI kezdo buvartanfolyamat.


Terkep


Reggel 8:30-kor gyulekeztunk Brisbane-ben, majd egy rovid autokazas utan elertunk a komphoz, ami atvitt bennunket North Stradbroke Islandre. Itt folytattuk utunkat Amity Point-ig, ami a sziget eszaki reszen talalhato.


Amity point


A felszereles osszeallitasa utan, nagyjabol del korul felvett bennunket a buvariskola hajoja, majd megindultunk merulesi helyul valasztott Flat Rock nevu hely fele. A hajokazas is egy elmeny volt, kulonosen, mert a Csendes-ocean hullamai sokkal durvabbak voltak, mint vartam. Otthon balatoni vagy Velencei-tavi elmenyeim alapjan nem gondoltam volna, hogy igy fogjak dobalni ezt az amugy aluminiumbol keszult igen masszivnak tuno kis hajot.
Maga a helyszin egy kisebb szikla- es korallzatony par meter magasra no ki az oceanbol, helyet adva rengeteg allatnak.


A Straddie Explorer


Ket merulest hajtottunk vegre, hasonlo melysegben (15-18m melyen) es elmenyekkel. A viz alatt mar nem lehetett erezni a hullamok hatasat, igy egy vegtelenul nyugodt vilagba jutottunk. Ha eleg sokaig mozdulatlanul lebegtunk, sok hal gyult ossze korulottunk es szinte az arcunk elott usztak el. Bajartunk egy kis utvonalat, ahol lepten-nyomon valami erdekes allatba botlottunk. Nagyon sok szines hal volt, aminek a nevet nem tudom.


Halak (na azert ennyien nem voltak)


Amiket megjegyeztem az a teknos, a bohochal, a tuskes raja no es ugye mindenki remalma a capa! Eleg sok peldany el itt a szurke dajka capakbol (grey nurse shark – remelem jol forditottam), ezert is hivjak shark alley-nek. Oket kb 5 meter tavolsagbol csodaltuk, es veszelyes kulsejuk ellenere nagyon bekesnek latszottak, de nem lettem volna ott, amikor megiramodnak felenk. Eluszom innen, hogy ne zavarjatok, kulonben is mi a francot kerestek ti itt! – kifejezes volt az arcukon. Amugy kesobb derult ki, hogy teljesen vakok, szoval amig nem verzik semmid vagy nem bantod oket nincs nagy veszely.

Teknos


Tuskes raja





Bohochal




Szurke dajkacapak



Sajnos idokozben este lett es el kellett indulni mielott teljesen besotetedik. Visszafele belefutottunk egy jo kis tropusi viharba, de szerencsesen elertuk a brisbane-i kikotot. Majd irany haza, hogy tevezhessem a kovetkezo merules helyet es idejet…

Szep napot kivanok mindenkinek!
Tamas

u.i.: a fotokat az internetrol gyujtogettem, mert nincs gepem, ami birna ezt a melyseget. Remelem nem talaltok tul sok helyesirasi hibat…

---
Ne keress tovabb! Latogass el a http://www.thesmartestphone.info/ -ra!

Labels: , , , , , ,

2 Comments:

At November 17, 2008 at 6:56 AM , Anonymous Anonymous said...

csók pupákok!

tökre büszke vagyok rátok! mekkora ez a cápa? és ha véletlenül belelépek egy akármibe és picit bibis lesz a lábam, azonnal rám veti magát és marcangolni kezd? mindegy akkor is irigyellek Titeket gyerekek! ez a búvárkodás téma nagyon májer :) csok!dev

 
At November 27, 2008 at 11:42 PM , Anonymous Anonymous said...

Hali!

böngészkedem, kutakodom, de nem találom az új képeket... ja, s régieket sem... :(
Osztom Dev véleményét, ez a buvárkodás "májer" dolog!
Tib

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home