Kati és Tomi Ausztráliából

Friday, November 28, 2008

Coolum Beach es Noosa Heads


Hurra nyaral(t)unk! Kiszallva a mokoskerekbol sikerult magunk mogott hagyni munkahelyeinket es a varosi levegot videkire cserelni. Katit eloleptettek supervisorra, o felugyeli a pincereket, intezi a nyitast, ellenorzi az egyenleget, ezert nehezebb lesz elkeretoznie, mint eddig. Ugy dontottunk tehat, hogy megerdemlunk egy het (na jo, csak 5 nap) pihenest, ezert bepattantunk a kocsiba es elindultunk eszakra. Kollegamtol kaptam a tippet, hogy van egy csendes hely kb. 130km-re Brisbanetol, ahova erdemes ellatogatni. Igy jutottunk el Coolum Beach nevu festoi kisvarosba, ami tulajdonkeppen egy bevasarlokozpont, par apartmanhaz, nehany helyi lakos, egy-ket remek etterem es sok kilometer remek homokos tengerpart elegye.
A Getaway Resortban alakitottuk a fohadiszallast, innen rohantuk le a kornyezo teruleteket. Penteken erkeztunk es el is toltottuk a napot a tengerpart es a kisvaros felfedezesevel


Erkezes

Szombaton elmentunk az innen 15km-re fekvo akvariumba, ami egyben Queensland legnagyobb ilyen letesitmenye. Lattunk 1000 kulonfele szines halat, foka showt, de Katit csak egy dolog tudta igazan lekotni: a capak. Miutan a multkor volt szerencsem eloben talalkozni egy parral, most kozelebbrol ugyan, de uvegen keresztul csodalhattuk oket. Nekem a fokak tetszettek a legjobban, meglepoen gyorsan uszkaltak korbe-korbe a medenceben, jatszottak muanyag csovel (gondolom ez termeszetes elohelyukon relative ritkan fordul elo), labdaztak.


Csikohal


Labda zsonglor bemutato



Veszelyes vigyor




Jatek kozben




Uszkalas a medenceben

Vasarnap Noosa Heads volt soron. Brisbane kozelsege miatt felkapott nyaralohely, ennek megfeleloen zsufoltabb es forgalmasabb, mint a Sunshine Coast egyeb kisvarosai. Nem is toltottunk el egy egesz napot, inkabb visszamentunk Coolumba, persze utkozben megalltunk az utunkba kerulo furdohelyeken, hogy csuszkaljunk a frissen beszerzett bodyboard-al. Az egesz olyan, mint egy kis meretu, dagadt szorfdeszka es foleg a 10-14 eves korosztaly koreben nepszeru. Ezen nonek fel, mielott megtanulnanak szorfozni. Ennek megfeleloen neztek ram, amikor mind a 90 kilomat latba vetve kapaloztam, hogy elkapjam a hullamokat. Elsore nem tunt tul megeroltetonek, de alig ket ora alatt siman le tudtam amortizalni magam.Vegul sikerult eleg jol beletanulnom ahhoz, hogy mgfertozzon a sebesseg es ellenallhatatlan kesztetest erezzek a szorfozes irant (frissites: ma szombat van es megyek deszkat venni, Kati nem orul...).

Esti seta Noosa Heads-en



Masodik(?) gyerekkor


Ledaralva


Hetfon profin suttettuk a hasunkat majdnem egesz nap es csak keso delutan mentunk fel a strandrol egy finom pizzara, majd vissza, hogy lathassuk adeli felteke csillagos eget. Nem tudtam Katit lenyugozni a csillagkepekkel, mert egyet sem ismertem (na nem mintha az eszaki felteken akkora kiraly lennek, de megis...).




Egyutt a kilatoban


Kedden kesoi ebredes, egy kis tengerpart, aztan jottunk haza. Hala az egnek nem sokaig, mert az unnepek alatt ismet irany eszak (addig meg kell tanulnom szorfozni), de az mar egy masik tortenet lesz...

Labels: , , , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home