Kati és Tomi Ausztráliából

Sunday, November 21, 2010

Singapore-i kiruccanas

Mielott elhagyjuk a Foldnek ezt a szegletet lehetosegunk nyilt Tomi cegenek koszonhetoen, hogy 2 hetet eltoltsunk Szingapurban. Probaltunk minden nevezetesseget megnezni, amint Tomi elszabadult a munkahelyerol elindultunk felfedezni a szigetorszag szepsegeit, erdekessegeit.
Elsokent a helyi kinai negyedben keveredtunk bele a piaci kavalkadba - zsufolasig voltak a pultok kulonfele asvanyi kovekbol keszult targyakkal, ekszerekkel, evopalcikakkal, legyezokkel, a hires mahjong-kockakkal, teas keszletekkel, teafuvekkel, es sok-sok szines taskaval, ruhaval es giccsel.



Aztan megtekintettuk a 100 Buddha templomot. A fustolok illatat mar messzirol ereztuk, a templomot pedig teljesen atjarta a tomeny keleties illataradat. Csupa pompa es szinek sokasaga tarult elenk, mikor atleptuk a kicsit sem alacsony kuszobot :)









A kovetkezo latvanyossag a botanic garden volt. Sajnos csak a feleig jutottunk, mert elkapott minket egy jo kis monszun-eso, de a lenyeget, az orchidea parkot megcsodalhattuk!









Az eso behajtott minket a helyi Vaci utcaba, amely mar karacsonyi diszben allt. Itt talalhatoak az utikonyvekben megjelolt plazak sznobok reszere. Nem mentunk be egy boltba sem, de ezzel igy volt mas is, mert uresen vartak, hogy egyhavi (a mi esetunkben egyevi) keresetet elkolteni ohajto egyed beterjen hozzajuk, es megvasarolja a legujabb Prada, Armani, Cartier vagy Louis Vuitton termeket.



Innen az utunk a Marina Bay-be vezetett, de elotte meg megjutalmaztuk magunkat egy bananlevel tanyeron felszolgalt kiados indiai ebeddel.





A Marina Bay-ben talalhato az 58 emeletes luxus szalloda; a Sands, amelynek tetejen egy "aprocska" medence terul el nem hetkoznapi kilatassal.









Leila is nagyon elvezte az elso nemzetkozi kirandulasat. Ilyen mosollyal jutalmazott meg minket, amiert elhoztuk ot:



Ez volt az utolso bejegyzes Ausztraliabol, jovore folytatjuk Koppenhagabol.

Udv mindenkinek! Leila, Kati, Tomi

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home